• English
  • Suomi
  • Northern Sami
  • Bokmål
  • Svenska

Locknesjöns fvof

Locknesjöns fvof

Select an area from map to buy a product

Locknesjöns fvof

Kontakt:

063-75 32 09

Färdväg:

Locknesjön ligger 20 km söder om Östersund efter väg 45. Det finns väg runt hela sjön.

Fiskemiljö:

Locknesjön är en av Sveriges renaste sjöar och skyddad enligt miljöskyddslagen. PH- värde mellan 7,0-8,2. 70% av sjöns vatten kommer från källflöden i sjöbotten. I Locknesjön finns ett stor rödingbestånd som är opåverkat av inkorsning av andra rödingstammar. Ett bra harrfiskevatten är Forsaån i sjöns utlopp. Men det bästa fisket är i Musviken på vintern. Ett fantastiskt pimpelfiske efter sik, som pågår från ca 15 nov till i början av mars. Det fångas varje säsong 12-15 ton sik. Dagsrekortet är 745 fiskar av en fiskare. På en liten holme ute i sjön 50 m från fiskeplatsen finns en fin värmestuga med toa och plats för 8-10 personer. Stugor finns att hyra per dag. Fisket på Musviken är ett fiske där hela familjen kan delta. Barn under 12 år fiskar gratis i målsmans sällskap.

Fisketider:

Dragrodd efter röding från islossningen till midsommar. Fluga-haspel efter stor harr i Forsaån på högsommaren. Fiske efter öring och röding på hösten. Pimpelfiske i Musviken på sik på vintern. Pimpelfiske efter röding på vårvintern.

Fisketips:

Vid dragrodd efter öring och röding på våren används stora rödingblänken i släplina efter båten. Bästa huggperioden är på eftermiddagen och kvällen, ibland långt in på natten. Samma blänken används även på vintern vid pimpelfiske på röding. På sommaren går röding och öring på 30-40 m djup. Flugutterfiske med båt används sommartid för att fiska sik och harr när dagsländor (rock) kläcks. Efter midsommar är en bra utterperiod i 3-4 veckor. Harrfisket i Forsaån är bra under högsommaren men även perioder under hösten kan ge bra fiske. Mest används flugspö men även haspel med små spinnare är effektivt, lämpligen "Mepps". Till sist något om det fantastiska sikfisket i Musviken som årligen besöks av hundratals fiskare. För att få fisk måste man vara utrustad med en liten specialpirk (Musvikspirken kan köpas av Brunflo sport & fiske) och en tunn lina 0,10-0.15. Pirken är så lätt att den måste blyas ned. "Proffsen" filar bort eller klämmer in hullingen. Släpp nu ner pirken till 2-3 dm från botten och 2-3 spötoppknyckar, därefter håll spöt stilla, endast dirr-darra med linan. När du ser att siken kommer intill pirken och öppnar munnen för att suga in pirken, så ryck till och du har en sik upp på isen. Pirken skall stå vågrätt ut från linan. Lycka till.!

Tillgänglighet:

Bilväg runt hela sjön med småvägar ner till sjön. Vid Musviken finns en stor P- plats för ca 80 bilar. Gångavstånd till fisket 200 m.

Andra aktiviteter:

I Ångsta finns golfbanor 9- och 18 hål med restaurang. Locknekratern med 2 km naturstig. Forsaleden, naturstig längs Forsaån. Vid ån finns en timrad raststuga med grillplats, bord och bänkar. Kring sjön finns fina svamp- och bärmarker.

 

No news posted

Locknesjöns fvof
Ångstavägen 95
830 21 TANDSBYN
063-75 32 09