• English
  • Suomi
  • Northern Sami
  • Bokmål
  • Svenska

Övre Ammeråns fvof

Övre Ammeråns fvof

Klicka på ett markerat område på kartan för att köpa ett tillstånd

Övre Ammeråns fvof

Kontakt:

0695-700 10

Färdväg:

Väg 87 från Hammarstrand till Ammer, därefter väg 344 till Skyttmon. Från Östersund väg 45, avtagsväg innan Hammerdal till väg 344 mot Skyttmon.

Fiskemiljö:

Området omfattar ca 15 km av Ammeråns huvudgren. I övre delen av området är Ammerån i huvudsak lugnt flytande och vidgar sig till flera fjärdar och större sel. I nedre delen smalnar älven och bildar flera stömmar och forssträckor. De största sjöarna är Mårdsjön, Storblekvattnet, Öravattnet samt Östra och Västra Rönningssjön.

Fisketider:

Bra strömfiske efter öring och harr i Ammerån från midsommar (efter vårfloden) till slutet av augusti. Harrfisket är tillåtet under sept-okt. I Öravattnet är fiske efter öring och röding från båt spännande från islossningen och framåt. Bra vinterfiske på Ammeråns sel, i Öravattnet och flera tjärnar.

Fisketips:
Tillgänglighet:

Området är skyltat. Vindskydd finns. Körväg till forsar och sjöar.

Andra aktiviteter:

Rundtur i byn Skyttmon vars hus är omtalade pärlor! Stora boningshus med snickarglädje och en intressant historia bakom uppbyggnaden. Guidning på den gamla ramsågen. Kanoting i lugna Skyttmoselet. Kanske smyga på en bäver. Moutainbiketur längs Ammerån eller på mysiga skogsvägar i en genuin miljö. Tunnbrödsförsäljning i Selet. Kulturmiljöstig i Skyttmon.
Vintersäsong: Skoterleder.

 

Inga nyheter utlagda än

Övre Ammeråns fvof
Skyttmon 117
830 76 STUGUN
0695-700 10