• English
  • Suomi
  • Northern Sami
  • Bokmål
  • Svenska

Övre Gimåns fvof

Övre Gimåns fvof

Klicka på ett markerat område på kartan för att köpa ett tillstånd

Övre Gimåns fvof

Kontakt:

076-806 69 87

Färdväg:

Området ligger efter E14, 7 km norr om Bräcke i sydöstra Jämtland. Ett antal mindre skogsbilvägar finns. En del av området nås längs väg 323 mot Kälarne.

Fiskemiljö:

Det finns mycket varierande fiskemöjligheter i Övre Gimån. För spöfiskare i strömmande vatten är Gimån ett av Jämtlands bästa öringvatten med den speciella Gimåöringen och riktigt stor harr. Det finns också ett antal sjöar som är lämpliga fiskevatten för familjer som vill meta, uttra eller ro drag.

Tillgången på ädelfisk är störst i Gimån och Revsundssjön, där finns ett speciellt fiskekort för trollingfiske. I de små sjöarna och tjärnarna är abborre, gädda och mört de vanligaste fiskarterna. I sjöarna Bodsjön och Grötingen finns det också sik, harr och öring.

Fisketider:

Strömfiske i Gimån är säsongen 1 juni - 31 aug för öring och harr. Harrfisket är tillåtet t.o.m. 30 sept i Bodsjöströmmen, Mellanströmmen, Kraftverksströmmen och Grötingströmmen. Sjöfiske efter gädda, abborre och sik är lämpligast från tiden för islossningen. I de mindre sjöarna är bästa tiden runt midsommar och några veckor framåt.

Fisketips:

För fisketips hänvisas till:www.gimriver.org

Tillgänglighet:

Gimån nås lättast vid Gimå-kiosken som ligger där Gimån korsar E14, cirka 7 km norr om Bräcke.
Det går även att nå fina delar av Gimån från vägen mellan Bräcke och Kälarne.
Skaltjärn nås från Binnåvägen, skyltat från E14, vid Mälgåsen, ca 13 km norr om Bräcke.
 

Andra aktiviteter:

Åka med ångbåten Alma i Stavre. Minigolf vid Stavre strand. Besöka atelje Klea i Mälgåsen, skinnkläder m.m. det finns vandringsleder och vindskydd efter Gimån. Brandkårsmuseét vid Björknäsgården.

Inga nyheter utlagda än

Övre Gimåns fvof
Bågevägen 81 B
856 52 SUNDSVALL
076-806 69 87